skip to Main Content

Een belangrijk element van de activiteiten van Dutch Eventing Stables en Hippisch Centrum De Schalm in Renswoude vormt de aanlegtest voor 4- en 5-jarige eventingpaarden plus de finale.

De wedstrijden vinden plaats op:

  • 24 april 2021
  • 2 juni 2021
  • 21 augustus 2021
  • 4 september 2021 finale

‘De wedstrijden zijn open voor paarden van alle stamboeken en ruiters van alle landen,’ zegt Gert Boonzaaijer, die uiteraard hoopt dat 2021 in dat opzicht weer ‘normaal’ zal zijn.

‘Belgische ruiters krijgen een gratis licentie van de KNHS dat ze mee mogen doen, dan mogen ze komen zonder dat dat in hun eigen land gevolgen heeft. En de opzet blijft in grote lijnen hetzelfde: eerst beoordelen van de bewegingen, dan een parcoursje en dan de cross. Met de finale zitten we een week voor Varsseveld, dat was vorig jaar anders.’

Om aan de finale op 4 september mee te mogen doen, moet een combinatie aan drie wedstrijden hebben deelgenomen. ‘Dan hebben ze drie keer een beoordeling gehad en weet je bijna zeker dat ze in de finale goed rondkomen, dat is ook uit de evaluatie gekomen,’ vertelt René van der Leest, die er samen met Gert Boonzaaijer voor zorgt dat elke wedstrijd niet zomaar een wedstrijd is omdat er steeds een combinatie met een andere activiteit gevonden is.

Benieuwd naar de startlijst?

Benieuwd naar de tussenstand van Dutch Eventing Younghorse Trails?

Dutch Eventing Younghorse Trails
Noor Kuilboer winnaar 2020 Dutch Eventing Younghorse Trails 5-jarige
Dutch Eventing Younghorse Trails
Winnaar Dutch Eventing Younghorse Trails 4-jarige Sanne de Jong met trotse fokker Jan Greve
Dutch Eventing Younghorse Trails
Dutch Eventing Younghorse Trails
Dutch Eventing Younghorse Trails
Back To Top