skip to Main Content

De Dutch Eventing Young Horse Trials, de serie voor 4- en 5-jarige eventingpaarden, wordt in 2022 vernieuwd. De finale vindt al plaats op 1 juni, een prachtig podium op de woensdag van de internationale Renswoude Horse Trials. Deelnemers hebben meerdere kansen op een zo goed mogelijke uitgangspositie, met voor het eerst een van de voorrondes in Waregem.

Daarmee wordt de serie, die niet alleen in de eventing-wereld hoog gewaardeerd wordt vanwege de paardvriendelijke opzet, compacter. Wat blijft is de presentatie in de dressuurring, direct gevolgd door een kort springparcours en direct daarna een aantal crosshindernissen in het terrein. De beoordeling is weer in handen van drie juryleden: Irene Wolf, Marc van den Beke en Bert Wagenvoort.

Oefenmogelijkheid
Om de opzet nog wat vriendelijker te maken, heeft de organisatie besloten om een oefenmogelijkheid in te stellen: op 12 maart krijgt iedereen de gelegenheid om in Renswoude het terrein te verkennen. Daarna volgen twee voorrondes: op 9 april in Renswoude en op 14 mei in Renswoude.

Finale
Deelnemers met een voldoende score in één van de voorrondes plaatsen zich voor de finale. De beoordeling in een van de voorrondes geldt voor de finale als uitgangspunt. Deelnemers kunnen in meerdere voorrondes starten de hoogste klassering per combinatie telt als uitgangspunt voor de finale die op 6 juni (tweede pinksterdag) in Renswoude wordt gehouden. LET OP! Dit was oorspronkelijk woensdag 1 juni, maar is verzet.

De competitie en de finale worden weer gelivestreamd via nieuws.horse/live, de uitzendingen van het afgelopen jaar hebben over de hele wereld tienduizenden kijkers getrokken.

Winner Dutch Eventing Younghorse Trails 2021 4yo

Benieuwd naar de startlijst voor de finale?

Back To Top