skip to Main Content

In Nederland én in België staat in september de nationale veulenkeuring eventing op het programma. Op zaterdag 4 september wordt de keuring gehouden in Renswoude, op zaterdag 11 september in Sint-Niklaas gehouden bij Stal de Muze. Op beide dagen is de aanvang om 12.00 uur. Inschrijven kan nog voor beide locaties. Drie dagen na inschrijving ontvangt iedereen een startlijst.

De veulens graag mooi getoiletteerd en ingevlochten presenteren door een eigen voorbrenger. Is er geen eigen voorbrenger beschikbaar, geef dit dan aan zodat er een voorbrenger geregeld kan worden.

In Renswoude bepalen Merel Blom en Jan Oortveld welke veulens de beste zijn, in Sint-Niklaas zijn dat mensen als Marc van der Beken en Christoph de Brabander.

De veulenkeuring biedt ook de mogelijkheid om een veulen te presenteren voor de eventing-veiling via Horse ET in oktober. Het zijn activiteiten die passen in het uitgebreide programma van Dutch Eventing Stables om de fokkerij van eventingpaarden te stimuleren. De Dutch Eventing Young Horse Trials is een andere activiteit. In deze serie aanlegtesten, waarvan de finale ook op 4 september in Renswoude gehouden wordt, kunnen eigenaren hun talentvolle paarden ook tonen in verband met de veiling.

Aanmelden voor veulenkeuring?

Startlijst Veulenkeuring Sint-Niklaas

Veulenkeuring (Foto: Eventing Photo)
Back To Top