Skip to content

Fokprogramma

Dutch Eventing Stables volgt een consistente lijn om de best mogelijke nieuwe generatie eventingpaarden te kunnen voortbrengen. In het kort: goede sportstammen met veel Volbloed toegevoegd.

Wat betreft de merries gebruiken we bewezen sportstammen, de beste merries uit de eventingsport. Dutch Eventing Stables heeft op dit moment zes merries beschikbaar voor de fokkerij. Door middel van embryotransplantatie worden de veulens geboren. Bekijk gerust de merries en de omschrijving om een indruk te krijgen.

Als het om hengsten gaat gebruiken we Volbloeds die veel goeds brengen, zoals Herald 3, Roven of Gemini. Of we gebruiken hengsten die bewezen hebben goed te vererven.

Dutch Eventing Stables is altijd op zoek naar uitzonderlijke sportgenen en heeft interesse om met ruiters en eigenaren van sportpaarden samen te werken. Neem ook daarvoor gerust contact met ons op.

Onze merries

Wishfull Thinking

Wynona – in de sport Wishfull Thinking genaamd – was de eerste fokmerrie voor Dutch Eventing Stables. Gerdine Frens heeft deze dochter van Latano uit een Littorio-moeder als Junior en Young Rider ter beschikking gehad en ze heeft er een prachtige sportcarrière mee mogen beleven.

Zo was er de winst in Strzegom tijdens een Juniorenwedstrijd, zilver op het NK Junioren in 2015, zilver op het NK Young Riders op CCI 2*-niveau in 2018 en zilver op het NK 2* in Varsseveld. Maar liefst drie keer mocht Gerdine met Wishfull Thinking Nederland vertegenwoordigen op het EK.

De 18-jarige Wynona is een merrie met een top-instelling die altijd alles geeft en er alles aan doet om veilig aan de finish te komen. Wij denken een ideale merrie voor de fokkerij. Ze heeft al twee prachtige nakomelingen gebracht van Herald III. Haar merrieveulen Lumos Eclips ES uit 2016 loopt inmiddels in de sport. Dit jaar heeft ze een veulen gehad van Pegasus van ‘t Ruytershof (Gemini xx X Bamako de Muze x Diamant de Semilly).

Wynona, in de sport Wishfull Thinking
Wishfull Thinking
Wishfull Thinking
Wishfull Thinking
Wishfull Thinking
Lumos Eclips Dutch ES
Nakomeling van Wishfull Thinking

3 Times a Lady

De prachtige grote Roven XX-merrie 3 Times a Lady werd geboren als Walica. Ze is altijd een zeer opvallende verschijning in de sport geweest. Een machine in het terrein: altijd op tijd binnen, probleemloos een Z-dressuur proef kunnen lopen met prachtige resultaten en een fijn springpaard.

Op voordracht van Martin Lips heeft Dutch Eventing Stables deze merrie aangeschaft en heeft zij een zeer succesvolle sport periode gekend met Angela Kollee.

Op het EK Junioren waren ze de best presterende combinatie van het Nederlands team en werden knap 18de. 3 Times a Lady valt vooral op door haar hele fijne grote galop in het terrein en is altijd probleemloos binnen in de tijd gebleven.

3 Times heeft ook nog bij Nina de Haas op stal gestaan en ook zij is zeer onder de indruk van de kwaliteiten van de merrie. 3 Times a Lady is inmiddels 2 jaar ingezet in de fokkerij en heeft in die tijd 4 prachtige nakomelingen gekregen. Stuk voor stuk fijne paarden met veel kwaliteit.

3 Times a Lady
3 Times a Lady
3 Times a Lady
3 Times a Lady
3 Times a Lady
3 Times a Lady
3 Times a Lady
3 Times a Lady
Next Level Leipheimer, nakomeling van 3 Times a Lady
Nothing Else, nakomeling van 3 Times a Lady

Owaola

Owaola heeft een rijke en imposante sportcarrière achter de rug. De Indoctro x Joost x Abgar XX-merrie liep als Van Schijndel’s Owaola met Piet Raijmakers succesvol op internationaal niveau. Later werd ze door Tim Lips omgeschoold tot eventingpaard met mooie successen in de CCI4*, inclusief hoge klasseringen in Aken en een overwinning in Breda.

Op aanbeveling van Martin Lips is Owaola opgenomen in het Dutch Eventing Stables Fokprogramma.

Owaola heeft de 3-jarige merrie Rustique de Muze voortgebracht van de hengst Mosito van ’t Hellehof die nu op Internationaal niveau wordt uitgebracht door Karline de Brabander. Dit jaar verwachten we van Owaola een veulen van Casanova de la Pomme.

Malori van 't Verahof

We zijn er trots op dat we in ons programma een merrie uit de zeer succesvolle eventing- en springstam Van het Verahof beschikbaar hebben. De moeder van Malori is de beroemde volbloedmerrie Southern Queen, die al vijf toppers heeft geleverd in combinatie met de wereldkampioen springen Vigo d ‘Arsouilles.

Volle broer Fletcha van ’t Verahof is de meest bekende vanwege tal van overwinningen in 4* eventingwedstrijden. In 2013 werd hij Belgisch kampioen en in 2014 6de op de WEG in Caen. Volle broer Extebaria van ’t Verahof liep met Karin Donckers internationaal 4*-wedstrijden, volle broer Leipheimer van ’t Verahof werd vierde op het WK Eventing voor 7-jarige in Le Lion d’Angers. Volle zus Masciarelli van het Verahof loopt internationaal springen.

De pas 9-jarige Malori als 4-jarige eerst Lovely Lady Dutch ES van Gemini XX ter wereld gezet en is daarna geleidelijk aan opgeleid door Henk-Jan Lozeman, die haar voorbereidt op het internationale werk.

Malori van 't Verahof
Malori van 't Verahof
Malori van 't Verahof
Malori van 't Verahof
Lovely Lady Dutch ES met nakomeling Miss Mosito Dutch ES
Lovely Lady Dutch ES is een nakomeling van Malori. Hier met nakomeling Miss Mosito Dutch ES

Zimbali

De 17-jarige Zimbali heeft in de sport internationaal gelopen onder de jeugdige amazone Olivia Pleijsier.

Vader Tygo was verrichtingskampioen bij het KWPN en won als 10-jarige met Angelique Hoorn de VHO-trofee tijdens de KWPN-hengstenkeuring. De 1m60-geklasseerde Tygo brengt paarden met een heel goede instelling in het parcours, met veel vermogen en heel goede reflexen.

Met Tygo x Jumbo-Jet x Faust Z x Nimmerdor x Lucky Boy XX x Le Faquin XX.

Zimbali
Zimbali
Zimbali
Zimbali
Zimbali
Zimbali
Zimbali
Zimbali
Zimbali
Zimbali

Lovely Lady Dutch ES

Hoe mooi, deze 5-jarige Lovely Lady Dutch ES, de Gemini XX-dochter uit de volle zuster van de eventing-beroemdheden Flecha van ’t Verahof en Leipheimer van ’t Verahof. Gefokt bij Dutch Eventing Stables uit Malori van ’t Verahof en inmiddels moeder van vier nakomelingen. In 2020 werden ze geboren: Gentendro Dutch ES van Contendro I, Eames de Muze Dutch ES van Eames de Hus, Liberty Dutch ES van Eames de Hus en Miss Mosito Dutch ES van Mosito van het Hellehof.

Lovely Lady met nakomeling Gemtendro Dutch ES
Lovely Lady met nakomeling Gemtendro Dutch ES
Eamiss de Muze Dutch ES
Eamiss de Muze Dutch ES, nakomeling van Lovely Lady en winnaar op de veulenkeuring 2020
Lovely Lady Dutch ES met nakomeling Miss Mosito Dutch ES
Lovely Lady Dutch ES met nakomeling Miss Mosito Dutch ES

Meer weten over onze hengsten?

Back To Top