Skip to content

H Ekwador

Heraldik XX x Enigma

H Ekwador is een aansprekende hengst, met zeer interessante bloedlijnen en beschikt over veel sportkwaliteiten. H Ekwador is een zeer imponerende hengst. Met zijn koninklijke uitstraling zette hij een Olympische dressuurcarrière op Grand-Prixniveau neer. Hij nam deel aan de Olympische Spelen London 2012, het WK in Lexington, drie wereldbekerfinales en evenveel EK’s Topklasseringen tijdens de Grand-Prix’s van Odense, Leipzig, Bremen, Warschau en Hagen sieren zijn sportieve carrière.

H Ekwador is zeer veelzijdig. de afstamming van E-Ekwador verenigt dressuur met springen en eventing. Hij combineert de allerbeste volbloedstam van Heraldik XX met de fascinerende Holsteinerstam van Corofino I.

Vader Heraldik XX is zonder twijfel de best fokkende volbloedhengst in de moderne sportpaardenfokkerij geweest. Hij presteerde zelf op wereldbekerniveau in de internationale springsport en is een succesvolle vererver van eventing, spring- en dressuurpaarden. Herald II en Hoyo de Monterey zijn enkele bekende GP springpaarden. Butts Avedon was de Duitse landskampioen bij de vijfjarige veelzijdigheidspaarden. Heraldik XX staat op de derde plaats in de WBFSH ranking lijst als vader van eventers. Het grootste succes in de fokkerij boekte hij wellicht op de Olympische Spelen Hongkong. Daar wonnen zijn zonen Butts Abraxxas en Butts Leon met Ingrid Klimke en Andreas Dibowski teamgoud in de eventing.

Moeder Enigma is een Holsteinse merrie van Corofino (Corrado I x Fernando I). De moederlijn vervolgt met grootmoeder Erna Klein. Zij is een dochter van de invloedrijke Landgraf I uit Ninea, een nakomelinge van B.Raimond.

H-Ekwador is goedgekeurd bij het KWPN, BWP, SBS, WKLP, Hannoveraanse en Holsteiner stamboek.

Informatie

Jaar: 200

Maat: 1m71

Kleur: schimmel

Stamboek: KWPN

Dektarief

€ 1000,-

Prijs is exclusief inseminatie, dierenartskosten, stalling en verzendkosten sperma.
Bij gust: € 300,-

Voorwaarden

Bekijk Horsetelex
Back To Top