Skip to content
Magic Coconut
Magic Coconut
Magic Coconut

Magic Coconut

Carrera VDL x Coconut Grove XX
uit de 4* sportmerrie Coconut Girl

Magic Coconut komt als vijfjarige eigenlijk nog maar net kijken maar hij heeft heel veel mee om een topper te worden. Vader en moeder zijn dat al, waarbij de topafstamming van Magic Coconut wat betreft het springen gecombineerd is met een flinke scheut Volbloed. Dat maakt hem extra geschikt voor de eventingsport.

Het stamboek AES ziet de potentie van Magic Coconut en heeft hem inmiddels ‘approved’, de hoogste onderscheiding op deze jonge leeftijd. De imponerende Magic Coconut voegt niet alleen maat toe, hij verbetert ook de galop en het springvermogen. In het parcours en het terrein is het imponerend om te zien hoe geconcentreerd en simpel hij in zijn werk is, ook als de hindernissen wat hoger en complexer worden.

Amazone Renske Kroeze kenmerkt hem als een fijne bewerkbare hengst met een top-instelling en met veel overzicht. Bovendien heeft hij veel balans en een uitmuntende galop. ‘Een hengst met heel veel potentie voor de topsport,’ zegt ze. Renske heeft Magic Coconut in 2021 heel succesvol uitgebracht in de Dutch Eventing Young Horse Trials-competitie voor 4-jarige eventingpaarden, waarin de hengst zowel voor dressuur, springen en cross uitstekende beoordelingscijfers kreeg. Ook in 2022 staat Magic weer op de startlijst.

Van deze jonge hengst kunnen we toch al wat zeggen over de familie: de nieuwe Duitse eigenaren van een Magic Coconut-veulen dat via de veiling verkocht was, hebben foto’s en filmpjes opgestuurd van het vri-springen van het jaarling, zo zeer waren ze onder de indruk. En de volle broer van Magic Coconut, Mr. Coconut, geboren uit dezelfde embryospoeling, is als jong paard door Egbert Schep verkocht naar Frankrijk waar hij kampioen van de 4-jarige springpaarden werd.

Magic Coconut’s vader Carrera VDL heeft met de wereldtoppers Cardento en Baloubet du Rouet natuurlijk een ijzersterke basis. Maar laten we zijn moeder Vantiels Esprit niet vergeten, die internationaal 1m45 sprong en de halfzus is van de beroemde springhengst Tinka’s Boy die met Markus Fuchs internationaal geschitterd heeft. Carrera VDL heeft heel wat jaren topsport achter de rug met vele topklasseringen tot op het hoogste 1m60-niveau met Jur Vrieling.

Moeder van Magic Coconut is de imponerende elite-merrie Coconut Girl die op alle onderdelen goed uit de voeten kan onder Patrick Verbakel die haar ook fokte: ze springt 1m35, loopt Z2 dressuur en is zeer succesvol op internationaal 3*/4*-niveau eventing. De overwinning in het Nederlands kampioenschap eventing 2019 op 3*-niveau in Varsseveld was een van de hoogtepunten voor Coconut Girl.

Informatie

Jaar: 2017

Maat: 1m70

Kleur: bruin

Stamboek: KWPN

Ggk: AES

61% Volbloed

Dektarief

€ 850,-

Prijs is exclusief inseminatie, dierenartskosten, stalling en verzendkosten sperma.
Bij gust: € 300,-

Voorwaarden

Bekijk Horsetelex
Back To Top