Skip to content
Moreno Grove
Moreno Grove
Moreno Grove

Moreno Grove

Herald 3 x Coconut Grove XX
Heraldik-bloed en een uitmuntende moederlijn: bloed, moed en karakter

Moreno Grove uit de Übertje-stam is gemaakt voor de eventingsport! Deze jonge hengst, nu al ‘approved’ bij het AES, is gezegend met een top-karakter en heeft geweldig veel mee om uit te groeien tot een grootheid.

Janneke Boonzaaijer leidt Moreno Grove met veel succes op: in 2021 won ze met de donkerbruine hengst de Dutch Eventing Young Horse Trials èn ze viel positief op in de Blom Cup, de competitie voor springpaarden. In 2022 gaat Moreno Grove de 5-jarige competitie lopen. In de eerste oefenparcoursen heeft hij al veel aanleg laten zien, vooral door het schijnbare gemak waarmee hij slim en behendig door het terrein gaat en de hindernissen als vanzelfsprekend beschouwt.

Amazone Janneke Boonzaaijer beschrijft Moreno Grove als een zeer werkwillige hengst met een super galop, een goede sprong en veel moed. Dat zien we eigenlijk bij alle Herald 3-nakomelingen: moed, werkwilligheid en fantastisch kunnen galopperen en springen. Moreno Grove is een zeer nuchter bloedpaard, op en top rustig in de aanleuning en met scherpte als het nodig is. Kortom, alle ingrediënten voor een top eventer.

In 2021 al werd een zoon van Moreno Grove algemeen kampioen van de nationale veulenkeuring. Ook de tweede plaats bij de hengstveulens was voor een jonge Moreno Grove!

Vader van Moreno Grove is de 1m60 springende Herald 3, een van de hengsten die het belangrijke Heraldik-bloed voeren. De Volbloed Heraldik heeft zelf op 1m50-niveau gesprongen en heeft in de vererving heel veel goeds voortgebracht in de spring- en eventingsport. Onze verwachting is dan ook dat Moreno Grove in de voetsporen kan treden van zijn vader en grootvader als het gaat om het waarde toevoegen in de eventing-fokkerij.

Ook de moederlijn mag er zijn. Moeder, grootmoeder en overgrootmoeder hebben alle drie een sportpredicaat èn ze hebben op 1m35-niveau of hoger gesprongen. Deze moederlijn heeft al zeer veel succesvolle paarden gebracht die op internationaal niveau acteren. Ook de goedgekeurde hengst Investment IB komt uit deze stam. Diny Markhorst, fokker van Moreno Grove, heeft bewust gekozen voor Herald 3 om voor de eventingsport iets goeds te kunnen brengen. Wij geloven daar zeker en vast in en we zijn haar erg dankbaar voor dit mooi fokproduct. Op zoek naar bloed, moed en een topsport karakter? Dan is Moreno Grove de juiste keuze!

Informatie

Jaar: 2017

Maat: 1m68

Kleur: donkerbruin

Stamboek: KWPN

Ggk: AES

70% Volbloed

Dektarief

€ 850,-

Prijs is exclusief inseminatie, dierenartskosten, stalling en verzendkosten sperma.
Bij gust: € 300,-

Voorwaarden

Bekijk Horsetelex
Moreno Grove
Moreno Grove
Back To Top