Keuringen

Liepheimer1

Keuringen

Je fokproduct laten keuren en daarmee in de schijnwerpers zetten is van essentieel belang om meer zichtbaarheid en onderbouwing te krijgen van je fokstam. Daarnaast zijn keuringen ideaal om een mooie collectie te selecteren die voor de verkoop interessant zijn.

Zie hier een impressie van de Eerste Nationale veulenkeuring in Nederland voor de Eventing fokkerij, het was een zeer geslaagd evenement met dank aan Merel Blom, Jan Oortveld en de organisatie van Maarsbergen International Horse Trials.

Bekijk fotogallerij >

Kyra-stal_500-334

Veulen keuring

Het zal niemand in Nederland ontgaan zijn dat de Eventingsport enorm in de lift zit en steeds verder aan het professionaliseren is. Dat geldt ook voor de fokkerij. Steeds meer fokkers richten zich echt op de Eventingsport.

Veel ruiters zetten hun gepensioneerde sportmerries in voor de fokkerij en combineren deze dan met hengsten die veel volbloed voeren en goed vererven voor de Eventingsport.

Tijdens de Maarsbergen Horse Trials werd eerder dit jaar de eerste nationale veulen keuring voor Eventers gehouden. Deze keuring bood fokkers de kans om hun veulens in de schijnwerper te zetten en te kijken hoe de kwaliteiten van hun eigen veulen zich verhoudt tot de andere deelnemers.

In navolging op deze keuring zal dit jaar de eerste veulenveiling voor Eventers in Nederland plaatsvinden. Hiervoor zijn veulens geselecteerd die specifiek gefokt zijn voor deze richting! Uiteraard is de basis een topsport stam waar zowel spring als eventing paarden uitkomen! In deze eerste editie zullen er veel veulens zijn, waarvan de moeder 1,2of 3 * niveau in eventing gepresteerd hebben of een stam waarvan al meerdere paarden in de internationale eventing sport actief zijn !

Kortom het beste wat Nederland en België op dit gebied te bieden heeft zal geselecteerd worden!

De veiling zal ism de ET auction georganiseerd worden en veulens kunnen nog tot eind augustus aangemeld worden op info@dutcheventingstables.nl

Aanleg testen

De aanleg test werd in 2016 als basis neergezet en wordt verder ontwikkeld om ook in de toekomst paarden te beoordelen en in de schijnwerpers te zetten.