Verkoop

 

 

 

Verkoop / Auction

Het zal niemand in Nederland ontgaan zijn dat de Eventingsport enorm in de lift zit en steeds verder aan het professionaliseren is. Dat geldt ook voor de fokkerij. Steeds meer fokkers richten zich echt op de Eventingsport.

Veel ruiters zetten hun gepensioneerde sportmerries in voor de fokkerij en combineren deze dan met hengsten die veel volbloed voeren en goed vererven voor de Eventingsport.

Tijdens de Maarsbergen Horse Trials werd eerder dit jaar de eerste nationale veulen keuring voor Eventers gehouden. Deze keuring bood fokkers de kans om hun veulens in de schijnwerper te zetten en te kijken hoe de kwaliteiten van hun eigen veulen zich verhoudt tot de andere deelnemers.

In navolging op deze keuring zal dit jaar de eerste veulenveiling voor Eventers in Nederland plaatsvinden. Hiervoor zijn veulens geselecteerd die specifiek gefokt zijn voor deze richting! Uiteraard is de basis een topsport stam waar zowel spring als eventing paarden uitkomen! In deze eerste editie zullen er veel veulens zijn, waarvan de moeder 1,2of 3 * niveau in eventing gepresteerd hebben of een stam waarvan al meerdere paarden in de internationale eventing sport actief zijn !

Kortom het beste wat Nederland en België op dit gebied te bieden heeft zal geselecteerd worden!

De veiling zal ism de ET auction georganiseerd worden en veulens kunnen nog tot eind augustus aangemeld worden op info@dutcheventingstables.nl

Veulen veiling

Dutch eventing stables heeft in 2017 voor de eerste keer een Veulenveiling georganiseerd. Uiteraard is het van belang dat we een mooie collectie kunnen samenstellen en uiteraard hopen we dat er veel fokkers zijn die voor deze eventingveiling mooie veulens gaan fokken.

Wij vanuit Dutch eventing stables zullen er alles aan doen om nationaal maar ook internationaal alle geïnteresseerde te verbinden aan deze veiling. ET auctions is inmiddels al een groot succes hier zullen we bij aansluiten.