Nationale veulenkeuring 30 juni Maarsbergen

Eerste Nationale veulenkeuring in Nederland voor de Eventing fokkerij

Maarsbergen International Horse Trails  heeft de primeur: hier zal de eerste nationale veulen keuring voor Eventers plaatsvinden op zaterdag 30 juni op het hoofdterrein. de keuring zal in de (na) middag plaatsvinden

Het zal niemand in Nederland ontgaan zijn dat de Eventingsport enorm in de lift zit en steeds verder aan het professionaliseren is. Dat geldt ook voor de fokkerij. Steeds meer fokkers richten zich echt op de Eventingsport. Veel ruiters zetten hun gepensioneerde sportmerries in voor de fokkerij en combineren deze dan met hengsten die veel volbloed voeren en goed vererven voor de Eventingsport.

Wij denken dan ook dat het nu tijd is deze fokkers serieus te nemen en hebben het initiatief genomen tot deze keuring.  Een keuring  biedt fokkers een prachtig kans hun veulens in de schijnwerpers te zetten en te kijken hoe de kwaliteiten van hun eigen veulen zich verhoudt tot de andere deelnemers. Daarnaast is het mogelijk de veulens aan te melden voor de online veulenveiling die dit najaar georganiseerd gaat worden.

De Keuring

Uiteraard zullen alle veulens prachtig op de foto worden gezet en krijgen ze van een deskundige jury een beoordeling. De jury zal onder andere bestaan uit Jan Oortveld.  Hij is erkend Eventing instructeur voor Oost Nederland , heeft een eigen cross oefenterrein en is zelf ook actief in de fokkerij. Ons tweede jurylid, Merel Blom,  behoeft nauwelijks nog introductie in de Eventing wereld. Zelf als ruiter actief op het hoogste niveau maar ook zeer actief in het opleiden van jonge paarden en aankopen van veulens.

Er zijn drie kansen jouw veulen tot kampioen te laten kronen en onder de aandacht te brengen van de Nationale en Internationale Eventing liefhebbers.

Er zal een kampioen worden gekozen in de categorie voor merries en een kampioen voor de hengst veulens. Daarnaast zullen de beste veulens een uitnodiging krijgen voor de kampioensring en daar zal dan de kampioen van de dag worden gekozen.

Voor alle veulens die later geboren worden zal er bij voldoende aanmelding nog een na-keuring plaatsvinden in september. Ook hier is het nog mogelijk je veulen aan te melden voor de veulen veiling die later zal plaatsvinden.

Aanmelden

Aanmelden kan via inschrijfformulier veulenkeuring 30 juni 2018 DES of stuur een mail naar info@dutcheventingstables.nl.

Het hoofdterrein van Maarsbergen International Horse Trails zal een prachtig decor zijn voor deze eerste editie.