Veulenkeuring 2020

Veulenkeuring Eventing 2020

 

De geslaagde tweede Nationale Veulenkeuring Eventing in Putten werd een overwinning voor het merrieveulen Olivianne, een dochter van de volbloed hengst Gemini xx. Kampioen bij de hengstveulens werd Orpheus, de Nearly Perfect de la Brasserie zoon van Renske Kroeze. 

De kwaliteit bij de 11 merrieveulens was gemiddeld hoger dan die van de hengstveulens. Olivianne werd door de juryleden Jan Oortveld en Merel Blom omschreven als een goed gelijnd veulen met een goede galop en een goede verzameling, een veulen ook met veel ruimte en afdruk in de draf. Vader Gemini xx is de volbloed-kloon van het beroemde springpaard Gem Twist xx. Moeder is een dochter van Zapatero van eigenaar Ronald van den Hoven uit Achterveld.

Tweede bij de merrieveulens werd Olympic Lady, de Nearly Perfect de la Brasserie X Roven xx dochter van Dutch Eventing Stables. Derde werd Fortune Cookie, met afstammeling H-Ekwador X Volfonic xx van Conny van Heeckeren.

De kampioen bij de hengstveulens was Orpheus, zoon van Nearly Perfect de la Brasserie. Eigenaresse Renske Kroeze heeft moeder Zavira (Rhodium x Zirkoon) in de Eventingsport gereden op 3 sterren-niveau. Bijzonder is dat ze de pas 6-jarige vader Nearly Perfect ook zelf rijdt, de hengst die nu al op 2-sterrenniveau loopt.

Tweede in deze groep werd de soortgelijke O’ Mathieu Dutch ES van Cappucino JW van de Moerhoeve in eigendom van de Dutch Eventing Stables. Derde werd het aansprekende maar iets beknopte veulen Checkmate, een zoon van Commanchi van Brigit de Man.

Na afloop van de gemoedelijke keuring op het mooie terrein van de Dutch Eventing Stables, gaven Hanneke Held en Patrick Verbakel nog een toelichting.

Kampioen bij de merrieveulens: Olivianne by. Gemini CL xx

 

Reserve kampioen merries: Olympic Lady Dutch ES

Kampioen bij de hengsten: Orpheus

Reserve kampioen hengsten: Olympia Utopia vh Buitenland