Veulenveiling 2019 – Inschrijven

ET-Auction Dutch Eventing | Inschrijven? Hoe werkt het.

Veulen Veiling gaat van start op 7 oktober 2019

Naast de succesvolle nationale veulenkeuring, organiseert Dutch Eventing Stables ook een veulen veiling via ET-Auction. De eerste editie in 2018 leverde Vincent Martens de veiling Topper Sinadja VM (Contendro I x Roven xx) die voor 14000 euro werd verkocht.

Dit jaar is de tweede editie van de ET-Auction Dutch Eventing edition. Dit jaar gaan we een Mixed Editionorganiseren. Dit betekent dat we embryo’s , veulens en jonge paarden gaan veilen.

Aanmelding

Je meldt bij ons wat je wilt verkopen. Wij sturen je dan een inschrijfformulier en beoordelen of het kwalitatief goed genoeg is voor de collectie.

Voor een succesvolle verkoop namelijk,  is het belangrijk om bewezen Eventing (spring) prestaties van de vader en/of de moeder terug te vinden in de stam. Ook het percentage volbloed zal een rol spelen. Uiteraard is het mogelijk daarvan af te wijken als er voldoende volbloed (richtlijn minimaal 50%) aanwezig is en het veulen of jonge paard veel talent vertoont.

Bij embryo’s is de genetische verankering in de topsport, een must.

Na definitieve inschrijving word je uitgenodigd voor een video en promotiecampagne en zal je veulen of jonge paard klinisch en röntgenologisch gekeurd worden. Het spreekt vanzelf dat alleen goedgekeurde veulens en paarden aangeboden worden voor de veiling.

De jonge paarden zullen minimaal een week op stal gezet worden bij Gert en Janneke Boonzaaier (HC de schalm) in Renswoude of Renske Kroezen bij Stal Jespers. Zij zullen met het paard aan het werk gaan en testen of het in basis geschikt is voor de Eventing sport. Drie en vierjarige paarden zullen onder het zadel getest worden en de tweejarigen aan de longeerlijn. Na deze week bekijken we met de eigenaar of het voldoende is en maken dan gelijk de video-opname. Dit brengt wel wat extra kosten met zich mee voor de eigenaren.

Inschrijving en kosten

Het inschrijfgeld bedraagt 350,- euro excl BTW.

Bij verkoop draagt de verkopende partij 10% af aan de veiling en worden deze 350,- euro in mindering gebracht. De verkoper bepaalt vooraf het minimum bedrag waarvoor het veulen of embryo verkocht mag worden.

Dutch Eventing Stables zal de promotie dit jaar richten op de ruiters en deelnemers van Varsseveld, Waregem, Boekelo en Le Lion d’Angers. Daarnaast gaan we via Social Media intensief campagne voeren in Nederland, België, Engeland, Frankrijk en Duitsland.

Keuring Klinisch en röntgenologisch - Kosten eigenaar excl BTW
Week op stal bij familie boonzaaier, test aanleg en karakter  - Kosten eigenaar excl. BTW
Bij positief bevindingen inschrijven veiling  - 350 euro Excl BTW

Inschrijven of aanmelden kan via het inschrijfformulier: het ingevulde formulier kan verstuurd worden naar: info@dutcheventingstables.nl